15 Ekim 2011 Cumartesi

Otlu börek

Bugun  çok sevinçliyim.uyanır uyanmaz zaten günün iyi gececeği belli olmuş gibi bi mutlulukla uyandım :)Öğlene doğru haftalardır beklediğim telefon geldi.Arayan eski iş yerimden eski müdürümdü:):) Kaldığım yerden devam edebileceğimi söylediğinde çok mutlu oldum.Çalışma hayatını çok seviyorum çünkü.İnsanın kendi parasını kazanıp ayaklarının üstünde durması harika bişey:)İnş. bu hafta içinde eksik evraklarımı toplayıp işe başlayacağım:)Yaşasınnnnn:):) Gelelim böreğimize ıspanağın mevsimi olmadığı halde almaya devam ediyorum :( eee nabım ck seviyorum.Böreklerde ıspanak vazgeçilmezimdir.Canım bugun bol yeşillikli Börek çekti markette buldum kendımı. gerekli malzemeleri aldıktan sonra eve geldim ve hemen böreğimi hazırladım:) Sonuçmu Mükemmel yumuşacık bir lezzet:)
Malzemeler
5 yufka
1 demet taze soğan
1 demet maydonoz
1 demet dereotu
beyaz peynir
1 kg ıspanak yaprakları
karabiber
tuz
sıvıyağ
Yapılışı
Ispanakları bol suda yıkayalım.Yapraklarını doğruyalım.dere otunu maydonozu ve taze soğanı yıkayalım ve ıspanakların içine doğruyalım.Beyaz peyniri tuzu karabiberi ve sıvıyağı ilave edip harmanlayalım.
Börek pişirilecek tepsiyi yağlayalım.1. yufkamızı alıp ucuna malzemeyi koyalım ve rulo şeklinde dolayalım.Yağlı Tepsiye gül şeklini vererek tüm yufkaları bu şekilde devam ettirelim.ve büyük bir gül oluşturalım.1 yumurta sarısını üzerine sürelim.Susam ilave edip böreğin üzeri ve altı pişene kadar fırında kızartalım.Fırından çıkartıktan sonra böreğin yumuşak olması için sıcak böreğin üzerine soğuk su  damlatalım.
 

1 yorum:

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)