7 Ekim 2011 Cuma

Meyveli Tart

Turt hamuru için
2 su bardağı un
125 gr margarin
1 çay bardağı pudraşeker
1 yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı buzlu su

Muhallebisi için
1 su bardağı süt
1yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 vanilya
Üzeri için
taze çilek ve vişne
Yapımı
Elenmiş unu ve buzdolabında soğutulup küp şeklinde kesilmiş tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın.Karışıma 1 yumurtanın sarısı, mutfak robotunda ince çekilmiş pudraşeker ve buzlu suyu hızlı hareketlerle ilave edip tekrar karıştırın. Çok fazla yoğurmadan pürüzsüz bir hamur elde edin.Hamuru top haline getirip streç folyoya sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin. Hamuru un serpilmiş tezgahta merdane ile yağlanmış tart kalıbının içini ve kenarlarını saracak büyüklükte açın ve kalıba yerleştirin. Hamurun fırında fazla kabarmaması için tabanını çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.Bu arada muhallebiyi hazırlayın.pişmiş tart hamuruna soğuk muhallebiyi ilave edip çilek ve vişne ile süsleyin.:) afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)