8 Ekim 2011 Cumartesi

Ispanaklı Puf Böreği

Malzemeler
2.5 bardak un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
2 kaşık yoğurt
1 yumurta
içi için;
ıspanak(saplarıyla beraber),lor peyniri tuz karabiber
Hazırlanışı
Hamur malzemelerini bir kaba alın ve özleşene kadar yoğurun.5 dakika bekletin.Küçük ve çok ince olmayacak şekilde açın. İç harcınızı hazırlayın.ıspanakları güzelce yıkayıp bir tavaya küçük küçük doğrayın çok az zeytin yağı tuz karabiber ile kavurun loru ilave edin. Açılan hamura ıspanakları kaşık ile aralık kalacak şekilde yap edin.vebir başka yufka açın.Açtığınız yufkayıda ıspanaklı yufkanın üzerine kapatıp su bardağı ile ıspanakları koyduğunuz bölümleri kesin.Bu işlemi tüm hamur bitene kadar tekrarlayın.Kızgın yağda önlü arkalı kızartın:)
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)