8 Ekim 2011 Cumartesi

Pilav (Tane pilav yapımının Püf Noktaları)

Malzemeler
1 su bardağı Pilavlık  pirinç
2 su bardağı sıcak su
tavuk bulyon
tuz
tereyağ
2 damla limon
Pilavın Yapılışı
Pilav yapıcağınız tavanın teflon olmasının büyük bir önemi var. Normal çelik bir tava ile teflon arasında dağlar kadar fark vardır çünkü.Tane pilav yapımı zordur.Tane pilav yapımının püf noktalarından biriside pilav yapıcağınız pirincin iyi olmasıdır.Kırık pirinç veya dolmalık pirinç ile tane pilav yapmak mümkün değildir.Pilavı yapmadan önce 1 saat soğuk suda pirinçlerimizi bekletelimki iyice nişastası aksın.Suda beklettiğimiz pirinçler yumuşadıkları için Pirinçlerimizi süzüp tekrar yıkarken pirinçleri fazla ovuşturulmayalım aksi takdirde kırılır.Nişastasını iyice akıttığımız pirinçleri süzdürelim.Teflon tavamıza yaklaşık 1buçuk yemek kaşığı tereyağımızı alalım.(Tereyağını sevmiyorsanız eğer yarım çaybardağından 1 parmak daha az sıvıyağ veya zeytinyağı kullanabilirsiniz.)Tavada yağımızı erittikten sonra pirinçlerimizi teflon tavamıza alalım.(ENNN önemli kısım burası pirinçleriniz ne kadar iyi KAVRULURSA o kadar pilavınız tane tane olacaktır.)yaklaşık 7 dk kadar pirinçlerimizi kavuralım.Daha sonra tuzunu ilave edelim.2 damla limonumuzu ilave edelim ki pirinçlerimiz beyaz kalsın.Kavurmaya devam edelim.Kettle de ısıttığımız suyu pirinçlerimize dökelim( ben göz kararı yapıyorum pirinçlerin üzerini geçecek kadar koymanız kafi.)Suyunuzun muhakkak sıcak olması lazım.Daha sonra tavu bulyonunuzu eliniz ile pirinçlere ufalayıp pirinçleriniizi(( tahta kaşıkla)) son kez çevirin.ve tavanızın kapağını kapatın.KISIK ateşte pişirmeye bırakın.(SAKINN pilavınız pişerken kapağını açmayın yada kaşık sokmayın aksi halde pilavınız lapa olacaktır.)
Pilavınız piştikten sonra kağıt mutfak havlusu yada gazete kağıdı ile ağzını kapatıp Demlenmeye bırakın.:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)