7 Ekim 2011 Cuma

Sakızlı Sütlü İrmik Tatlısı

Yaz aylarında insanın canı ağır şerbetli tatlılar yerine daha hafif tatlılar çekiyor.Bende evde bulunan sütleri değerlendirmek amacıyla hafif bir tatlı denedim.:)Tariflere bağlı kalmayan ben,yine aynı takdiği uygulayarak birbirine yakışabileceğini düşündüğüm malzemeleri aynı tencerede buluşturdum ve ortaya böyle bir hafif oldukça lezzetli tatlı çıktı.Buyrun tarifi
Malzemeler
1 kg süt
2 bardak irmik(yada 1 bucuk bardağınıza bağlı)
2 adet falım sakız
2 bardak şeker (yada 1 buçuk bardağınıza bağlı)
Üzer için
1 çay bardağı vişne suyu
1 tatlı kaşığı nişasta
hindistan cevizi
Yapımı
Sütü ve şekeri tencereye alalım.Orta  ateşte ılıyan kadar karıştıralım.üzerine irmiği ilave edelim ve kısık ateşte kaynayana kadar karıştıralım.kaynayıp pişen tatlımıza 2 adet falım sakızını atıp karıştıralım dinlenmeye bırakalım.Üzerinin sosunu yapalım bu arada.Vişne suyunu bir cezveye alalım nişastayı ilave edelim.Kaynamamasına dikkat edelim.Yaptığımız tatlıyı tabakları pay edelim.Buzdolabında 1 saat dinlendirelim.soğuyan tatlımızı sunum için ter çevirelim.üzerine vişne suyuyla yaptığımız sosu ilave edelim.Hindistan cevizi serpelim.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)