7 Ekim 2011 Cuma

Kakaolu Rulo Pasta

Malzemeler
4 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı su
1 paket k. tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı ovaleks
Kreması için
250 gr süt
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya

Üzeri için
kakaolu krem şanti
damla çikolata
hindistan cevizi
YAPIMI
4y yumurtanın sarısını ve beyazını ayıralım.Cam kapta beyazları kar haline gelene kadar çırpalım.2 fincan şekeri ilave edip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edelim.Yumurta sarılarını baska bir kaba alalım ve şekeride ilave edip çırpalım.Daha sonra yumurta sarılarına un süt sıvıyağ su k.tozu vanilya ve ovaleksi 2 dk arayla çırparak kıvama getirelim. yumurtanın aklarını ilave edip kaşıkla karıştıralım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine Pandispanya hamurumuzu dökelim. 160 C fırında 20 ile 40 dk arası pişirelim.(Frınınızın kalitesine bağlı).Daha sonra Pişirdiğimiz pandispanyayı yağlı kağıtda rulo yaparak fırının içinde bekletelim.Bir taraftada pasta kremamızı yapalım.Bütün malzemeyi soğukken tencereye koyalım ve devamlı karıştırarak (puding gibi) pişirelim. Arzu ederseniz piştikten hemen sonra içerisine kıvam vermesi için çok az margarin ilave edip karıştırabilirsiniz. Ama ben margarin kullanmayı tercih etmiyorum. Hazırladığım kremayı devamlı karıştırark soğutuyorum.pandispanyamız soğuduktan sonra üzerine yarım çay bardağı şekerli süt ile ıslatıp kremamızı sürelim.daha sonra Pasta kekimizi rulo yapalım.10 dk dinlenmeye bırakalım.Bu arada 1 bardak süt ile kakaolu krem şantimizi hazırlayalım.Pandispanyamızın üzerini güzece kaplayalım.krema torbası ile arzuya göre şekillendirip damla çikolata ve hindistan cevizi ile süsleyelim:) Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)