7 Ekim 2011 Cuma

Mayalı patatesli poğaça

Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
içi için;
3 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
4 çorba kaşığı sıvıyağ
pulbiber
tuz
Ilık su, toz maya ve toz şeker karıştırılır, 10 dakika bekletilir, sonra diğer hamur malzemeleri eklenir, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır, kapalı olarak bir saat mayalandırılır.Bu arada soğan çok ince kıyılır, sıvıyağda pembeleştirilir, üzerine haşlanmış rendelenmiş patates, pul biber ve tuz eklenir, 2-3 dakika birlikte pişirilir ateşten alınır.Dinlenen hamurdan yarım limon kadar parçalar alınır, parmak uçlarıyla çay tabağı kadar açılır, yeteri kadar patatesli iç konur, poğaça şeklinde kapatılır.Üzerine bir şey sürmeden yağlanmış tepsiye dizilir, 15 dakika daha tepside bekletilir, 200 derece önceden ısıtılmış fırında pembe renkte pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)