9 Ekim 2011 Pazar

Sebzeli Bezelye Yemeği

Malzeme Listesi:
Yarım kilo bezelye
2 adet orta boy havuç
2 adet orta büyüklükte patates
1 orta boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
tuz
Yapılışı:

Soğanı rendeleyip zeytinyağında 1-2 dakika kavurun ve kare doğranmış havuçları ilave edin. Soğanlar hafif pembeleştikten sonra salçayı koyun. Bezelye ve patatesi ilave edin.Azar azar suyu dökerken bir yandan da karıştırarak salçanın iyice dağılmasını sağlayın.Suyun tamamını dökün, Tuzunu atın ve sebzeler yumuşayıp pişene kadar kapağı kapalı olarak pişirin.

Beraberinde tereyağlı pilav ile harika oluyor.

Not: Vermiş olduğum su miktarı az gelecek olurda sıcak su ile ilave yapabilirsiniz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)