16 Ekim 2011 Pazar

Salyangoz Tatlı

Çok severek yaptığım bir tatlı bu zor zamanlarımın tatlısı:):)misafir geldiğinde tatlı krizlerimiz çok hatsafada olduğunda kolları sıvar mutfakta bu tatlıyı yapmak için hazırlıklara başlarım.İçi hamur kalmayan bir tatlı bu gercekten çok pratik buyrun denemesi sizden:) afiyet bal olsun yarasın
Malzemeler
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket margarin veya tereyağı
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1/2 su bardağı şeker
Şerbeti için
3 buçuk su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı su
1/4 limon suyu
yapımı
Hamur yoğuracağımız kabın içinde yumurtayı, yoğurdu, eritip soğuttuğumuz tereyağı veya margarini ekleyip çırpalım. İçine unu, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.Hamuru elimiz ile rulo şeklinde uzatalım.Rulo şeklindeki hamuru Salyangoz şekli verelim ve hamurları ısıtılmış 190°C ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almazüzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Şerbeti için şekeri, suyu, limon suyunu, 1 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)