7 Ekim 2011 Cuma

Fıstıklı Cevizli Basma Kadayıf

Malzemeler:
yarım kilo kadayıf
200gr margarin veya tereyağ
ceviz veya antep fıstığı

Şerbeti:
4,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Yapılışı:
Bir tencerede şeker ile suyu kaynatalım. (2-3dk) 3 damla limon sıkalım. Soğumaya bırakalım.
Bir kaba kadayıfları elimizle didikleyerek küçültelim. Margarini eritelim. Ilık olunca kadayıfların üstüne dökelim. Hep beraber harmanlıyalım. Tepsimizi margarin ile yağlayıp kadayıfların yarısını koyalım. Üstüne dövülmüş cevizi koyalım. Kalan kadayıflarıda üstüne koyalım. Başka bir tepsiyle üzerine bastıralım. 175′c de pişirelim. Kadayıf pişince aynı büyüklükte başka bir tepsiye ters çevirelim. Ilık şerbeti soğuk tatlıya dökelim.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)