8 Ekim 2011 Cumartesi

Sebzeli Pilav

Malzemeler:
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı pirinç
6 su bardağı su

1 avuç arpa şehriye
Garnitür için
2 adet havuç
2 adet patates
2 su bardağı ayıklanmış bezelye
Dilerseniz 1 kutu konserve garnitür de kullanabilirsiniz.

Yapımı
Konserve garnitür kullanmayacaksanız ki ben de vaktim varsa kendim yapmayı tercih ediyorum, havuç ve patatesleri soyup çok küçük küpler halinde doğrayalım. Bezelyeleri ve tuzu ekleyip 10 – 15 dakika yumuşayana kadar haşlayalım. Bu arada sıvıyağı tencereye koyup arpa şehriyeleri kavuralım ve  yıkadığımız pirinçleri ilave ederek kavuralım ve üzerine 6 bardak sıcak suyu ekleyip normal pirinç pilavı şeklinde pişirmeye başlayalım. Pilavımız suyunu çekmeden 5 dakika önce haşlayıp süzdüğümüz garnitürlerimizi de ilave edip, pilav suyunu çekince ateşten indirilelim. 15 – 20 dakika kadar demlenmesini sağlayıp sıcak olarak servis edelim. Bu süre içerisindeki fazla buharı çekmesi için kapağın içine bir adet kağıt havlu koyarsanız buharın pilava karışıp yumuşamasını engellemiş olursunuz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)