7 Ekim 2011 Cuma

Havuçlu İrmik Tatlısı

Malzemeler
1 kg havuç
1 buck su badağı toz şeker
15 tane petibör
7 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı toz şeker
yarım kgdan biraz fazla süt
vanilya
yapımı
1 kg havucu ayıklayıp rendeleyintoz şekeri ilave edip ocakda pişirin.aman dikkat yakmayın:) 15 petibörü toz haline getirin.İrmiği toz şekeri bir tencereye alın sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelen kadar pişirin.vanilyayı ilave edin.Havucu tabağa alın.petibörleri üzerine örtün ve irmik tatlısını üzerine serin.Hindistan cevizi ilave edin:) Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)