7 Ekim 2011 Cuma

Şeker Hamurlu Kurabiye

MALZEMELER
Kurabiye için.;

250 gr margarin,
1 su bardağı pudra şekeri,
2 adet yumurta,
3 yemek kaşığı un,
500 gr Kenton mısır nişastası,
1 paket kabartma tozu,
1 paket şekerli vanilin,
(3 yemek kaşığı kakao.)

Şeker Hamuru İçin;

450 gr. marshmallow şeker
4 yemek kaşığı su
500 gr. pudra şekeri
Bir çimdik tuz 


 

HAZIRLANIŞI
Margarin ve pudra şekerini kasede birlikte çırpınız. 2 adet yumurtayı da ekleyerek çırpmaya devam edin. Sonra un, mısır nişastası, kabartma tozu ve şekerli vanilini de ekleyerek bütün karışımı hep birlikte yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde toplar haline getirerek eliniz ile bastırıp tepsiye dizin, Orta dereceli lınnda yaklaşık 15 dakika pişirin.

Bu arada Şeker Hamurumuzu yapalım.

Marshmallow şekerleri cam bir kaseye boşaltın.

Tencereye biraz su koyup, cam kaseyi üzerine oturtun.

Orta ateşte ara sıra karıştırarak marshmallow şekerleri eritin.

Burda dikkat edilmesi gereken; şekerlerin çok fazla erimemesi ve içlerine sıcak su kaçmaması.

Eriyen şekerlere su, tuz ve pudra şekerinin yarısını ekleyip, karıştırın.

Yoğurma kabının dibine bolca pudra şekeri dökün.

Eriyen şekerleri yoğurma kabına alın ve yoğurmaya başlayın.Dikkat edin eliniz yanmasın.

Kalan pudra şekerinide ekleyip, hamuru iyice yoğurun.

Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur olcak.Hazırladığımız şeker hamurlarını kurabiyelere göre şekil verelim. Kurabiylerin üzerine biraz bal sürüp şeker hamurlarını yapıştıralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)