7 Ekim 2011 Cuma

Yöresel Mantı

Bizim oraların meşhur mantısı  yaz aylarında yapılan ve kış aylarında afiyet ile yenilen mantı yapımı bir okadar pratik ve leziz.Yanlız kül suyunu bulabilmeniz için bu mantıyı büyük kazanlarda odun ateşinde yapmanız gerekmektedir.

Malzemeler

Soğan(Rendelenmiş)

Tuz

Karabiber

Aldığı kadar un

Küllü su(Odun ateşinde pişireceğimiz için odunun küllerini alıp su ile kaynatın ve sadece suyunu koyun. Küllü su mantının olmazsa olmazı.)

Yapılışı

Tüm malzemeleri sırasıyla karıştırıyoruz.En son unu eleyip ekliyoruzYoğurup fındık büyüklüğünde toplar yapıyoruz.Odun ateşinde kaynamış yağa atıp kızarana kadar pişiriyoruz.Kevgir ile alıp yağını süzdürüyoruz.Kışa dayanacak şekilde muhafaza ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)