7 Ekim 2011 Cuma

Patlıcan Oturtma

3–4 tane büyük patlıcan
300 gram kıyma
2 adet sivri biber
2–3 diş sarımsak
1 tane büyük soğan

2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
tuz, kırmızıbiber, karabiber
1,5 su bardağı sıcak su

Yapımı
:) Patlıcanı çok seven biri olarak patlıcanı herşeyde kullanıyorum.Utanmasam patlıcanlı tatlı yapıcam o derece:):):) Patlıcan ve kıymanın bir arada müthiş buluşmasıyla patlıcan oturtma cıktı ortaya :)bu arada bu patlıcan oturtma toprak köy fırında pişmiştir. Bilginize:):)gelelim tarife
Öncelikle patlıcanları yıkayıp soyalım. Bol tuzlu suda, 20 dakika bekletelim. Süre sonunda suyunu sıkıp, 2 cm eninde yuvarlak dilimleyelim. Kızartma tavasında kızgın yağda kızartıp mutfak havlusu üzerine alalım.
Biz bu arada, iç malzemesini hazırlayalım, bunun için küçük bir tavaya, kızartma yağından biraz alalım. Kıymayı ilave edip kıymayı kavuralım, kavrulmuş kıymanın üzerine küçük doğranmış soğan ve sivri biberi ilave edip kavurmaya devam edelim. Rende yaptığımız 1 tane domatese, salcayı ilave edip karıştıralım kıymanın üzerine ilave edelim. Sarımsakları, ince kıyalım harca ilave edelim, yuz ve baharatlarını katalım bir kaç dakika daha kavurup oçaktan alalım.
Kızartıp, kağıt havluda fazla yağını aldığımız, patlıcanların yarısını küçük fırın kapına dizelim, üzerine kıymalı harcı yayalım, tekrar bir kat patlıcan dizelim. Patlıcanların üzerine dilimlediğimiz domates dilimlerini, aralıklı bir şekilde yerleştirelim. Sıcak suya tuz ve kırmızıbiberi alıp karıştıralım, bu sosu tepsinin yer yerine gelicek bir şekilde dökelim. ((175 derecelik)) ısıda 25 dakika pişirelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)