7 Ekim 2011 Cuma

Mercimekli Bulgur Pilavı

Malzemeler 
2 Su Bardağı Bulgur
1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
1 Adet Soğan (Orta Boy)
1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Margarin
2 Su Bardağı Sıcak Su
Tuz

 Hazırlanışı
Ayıklanmış ve yıkanmış mercimekleri bir tencereye alarak üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip, mercimekler yumuşayana kadar haşlayın.(Çok fazla haşlarsanız mercimekler dağılır, yumuşamaya başladığında kapatın.) Mercimeklerin suyunu süzüp kenara alın.Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvıyağ ve margarini tencereye alarak margarini eritin ve soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Bulgurları yıkayıp suyunu süzün ve bulgur ve mercimeği tencereye ilave edin. Bir – iki defa karıştırıp sıcak su ve tuzu ekleyin karıştırıp, kapağını kapatın. Pilav suyu tamamen çekene kadar pişirin. Pişirdikten sonra tencere ile kapak arasına bir kağıt havlu koyarak 10 -15 dakika dinlendirip servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)