7 Ekim 2011 Cuma

Kapaktan Kesme

Malzemeler
yarım kg un
1 paket yaş maya
tuz
su
iç harcı için
yarım kg kıyma
3 adet soğan
karabiber
tuz
nane
maydonoz
yapımı
unu eleyelim.içine mayayı alıp yoğuralım.üzerine suyu ve tuzu ilave edip özlü bir hamur elde edelim.hamuru kabarmaya bırakalım.1 saat dinlendirelim.Bu sırada iç harcımızı hazırlayalım. soğanları küp küp doğrayalım. yağı tavaya alalım.soğanları ilave edelim ve kavuralım.soğanları öldürüp kıymayı tuzu ve karabiberi maydonozu kıyıp  ilave edelim.çok pişirmeylelim.hamurumuzu bezeler yapalım. toplam 12 beze cıkacaktır. her bezeyi un ile güzelce açalım tabak büyüklüğünde olacaktır.Hamuru 2 ye keselim ve harcı koyalım.ağızlarını kapatalım.tüm malzeme bitene kadar bunu uygulayalım.Yağlı bir tavada (bol yağlı) hamurlarımızı kızartalım.:) sıcak olarak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)