7 Ekim 2011 Cuma

Kuru Erikli Bulgur Pilavı

Değişik tatları çok seven biriyimdir.Ne zaman değişik bir tarif görsem hemen yapmak için kollarımı sıvarım.Ev hanımlarının genelde tüm günü mufakda geçiyor bende tahmin edildiği gibi tabikide tüm gün mutfaktaydım.Yemek yapmak en büyük tutkum.Gelelim esas konumuza Her zaman aynı bulgur pilavını yapmak yerine farkı pilav denemeye karar verdim gectim pc basına Veeeee tahmin edildiği gibi Kuru erikli bulgur pilavı yaptım.Değişik tarifleri sevdiğim içinmi bilinmez ama gerçekten harika oldu denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum:)

Malzemeler
Kuru Soğan (3 adet)
Bulgur (2 bardak)
Kuru Erik (100 gram)
Kuru Nane (1 yemek kaşığı)
Su (4 bardak)
Tereyağı (2 yemek kaşığı)
Sıvıyağ (2 yemek kaşığı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Karabiber (1 tatlı kaşığı)
Pul Biber (1 yemek kaşığı)
YAPIMI
3 adet kurusoğanı ince ince doğrayın. Bir tencerenin içine 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyerek kızdırın. Önceden dilimlediğinizsoğanları tencerenin içine atın ve altın sarısı renk alana kadar soteleyin.
Soğanlar sotelendikten sonra üzerine 2 bardak pilavlık bulguru ilave edin vesoğanlarla beraber yaklaşık 1 dakika daha kavurun. Üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı ilave ederek yağ eriyene kadar karıştırın.
Yağ eridikten sonra 100 gram kuruerik, 1 yemek kaşığı pulbiber, 1 yemek kaşığı kuru nane, 1
tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek karıştırın. Tüm malzemeler yaklaşık 6-7 dakika kavrulduktan sonra tencereye 4 bardak ılık su ilave ederek kapağını kapatın.
Tenceredeki tüm su çekilince ocağın altını kapatın. Pilavı bir süre dinlendirdikten sonra bir tabağa alın ve servise hazır hale getirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)