Ahhhhh şu ete kıymaya gelen zammın haddi hesabı yok.nERedeyse artık et yenilemeyecek kadar pahalılandı.Yurt dışından gelen etleri her ne kadar tercih etmemeye çalışsakta yerli etin fiyatlarını görünce insanın alası geliyor.ALLAH sonumuzu hayır etsin.Gçen gün 1 kg kıyma aldım yarısını karnıyarık yarısınıda dolmaya kullandım:) Buyrun kıymalı biber dolmamın tarifi
Malzemeler
1 kilo biber
yarım kilo kıyma
1 kahve fincanı pirinç
2 tane soğan
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı salça
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 adet domates
Yapılışı
Biberlerin içini çıkartıp yıkayın. Soğanı yemeklik doğrayın. İki tane domatesi rendeleyin. Pirinç,kıyma,tuz,karabiber, bir yemek kaşığı salça ve ince kıyılmış maydanozla bir harç hazırlayın. Bir yemek kaşığı salçayı sıvıyağda kavurun. Harcı biberlerin içerisine doldurun. Domatesden kapak yapın. Tencereye dizin. Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin. Kısık ateşte dolmayı pişirin.
1 kilo biber
yarım kilo kıyma
1 kahve fincanı pirinç
2 tane soğan
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı salça
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 adet domates
Yapılışı
Biberlerin içini çıkartıp yıkayın. Soğanı yemeklik doğrayın. İki tane domatesi rendeleyin. Pirinç,kıyma,tuz,karabiber, bir yemek kaşığı salça ve ince kıyılmış maydanozla bir harç hazırlayın. Bir yemek kaşığı salçayı sıvıyağda kavurun. Harcı biberlerin içerisine doldurun. Domatesden kapak yapın. Tencereye dizin. Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin. Kısık ateşte dolmayı pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)