9 Ekim 2011 Pazar

Içli Köfte

İçli köfte aşıklarından  biri sayılırım:) Yapmasını ve yemesini çok çok seviyorum. Sizlere yapımı kolay ama biraz el becerisi gerektiren içli köfte tarifi veriyorum buyrun hanımlar:)
Malzemeler:
Yarım kilo kuru soğan
1 kahve fincanı susam
1 kahve fincanı ceviz içi
Yarım kilo kıyma
Pul biber
Tuz
Köftesi İçin:
1 su bardağı un
1 yumurta
2 su bardağı kaynar su
600 gr köftelik bulgur
1 yemek kaşık biber salçası
Tuz
Yapılışı:Kıymayı tavada kavurun (yağsız olarak) . Soğanları ince ince doğrayıp kıymaya ekleyin ve kavurun. Pul biber ve cevizi de ilave edip kavurmaya devam edin. Susamı küçük bir tavada karıştırarak (pıtır ) pembeleşinceye kadar kavurun ve kıymaya karıştırın. Soğumaya bırakın. Bulgurun üzerine 2 bardak kaynar suyu dökün ve 5 dk şişmesini bekleyin. İçine 1 kaşık biber salçasını ve tuzunu ekleyip sıcakken yoğurun( ellerim yanmasın diye eldiven takıyorum). Unu ve yumurtayı da ilave edip güzelce yoğurun. 5 dk dinlendirin. Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Baş ve işaret parmağınızın yardımıyla köfteleri oyun ince olmasına dikkat edin. Oyduktan sonra içlerini kıymayla doldurup kapatın. Kızgın yağda kızartın ve servis yapın… Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)