9 Ekim 2011 Pazar

Çikolatalı Çilekli Pasta

Malzemeler

Pandispanya İçi

4 Adet Yumurta

4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker

3 Türk Kahvesi Fincanı Un

2 Yemek Kaşığı Kakao

2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağı

3 Yemek Kaşığı Kaynar Su

1 Paket Kabartma Tozu

1 Paket Vanilya.

1 paket Hazır Pasta kreması

1 paket kakaolu kremşanti

10 adet taze çilek

1 su bardağı damla çikolata

6 adet eti tutku

Süt(ıslatmak ıcın ve krema kremşanti yapımı için)

Yapılışı
Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dakika çırpın. Şeker eriyince yağı ve (yoğurtlu tarifi yapıyorsanız) yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın.Toz malzemeleri (nişastalı tarifi yapıyorsanız, nişasta ile birlikte) birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur.Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Pasta kremasını ve krem şantiyi arkalarındaki tarife göre yapalım.Pandispanyamız soğuduktan sonra Kekimizi ortadan ikiye keselim.Süt ile ıslatalım.İçine pasta kreması,damla çikolata ve eti tutkuları kırıp ilave edelim.Pastamızın öbür kekini üstünüde süt ile ıslatalım ve Kalan pasta kremamızla pasta kekini kaplayalım.Üzerine Çileklerimizi dizelim. Krem şanti ve Damla çikolatayla süsleyelim(Arzu ederseniz hazır pasta kekide kullanabilirsiniz.Bu verdiğim Pandispanya kekiyle harika sonuçlar elde edebilirsiniz.)
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)