7 Ekim 2011 Cuma

Fırında Pirinç Mantısı

Malzemeler
Yarım kg. un
2 tatlı kaşığı tuz
Su
Yarım paket yaş maya
İç harcı için
1 su bardağı pirinç
1 tavuk göğsü
Karabiber
Tuz
Pul biber
Tereyağı
Üzeri için yoğurt
Yumurta sarısı
Tavuk suyu
Yapımı
Mantı Hamurunun malzemelerini sırasıyla yoğurup güzelce yoğuralım.4 eşit parça bezeye bölelim. Bezeleri 1 saat dinlendirelim.Un ile mantı hamurunu açalım. Açtığımız hamuru kareli parçalara bölelim.Çok küçük olmamasına dikkat edelim.İç harcı hazırlayalım. Pirinci haçlayalım tavuklarıda haşlayıp içine tiftelim karıştıralım.karabiber pul biber tereyağ ve tuzu ilave edelim karıştıralım.Mantı hamuruna eşit olarak bölelim.ağızlarını bohça gibi kapatalım.Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve fırına verelim.Hamurları pişene kadar fırında tutalım. Haşladığımız tavuğun suyunu Mantılara ilave edelim.Mantı hamurunun tavuk suyunu çekmesini bekleyelim.Yoğurdu üzerine arzuya göre ilave edelim.afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)