9 Ekim 2011 Pazar

Ekler Pasta

Hava bugun çok yağışlı bu sıkıntılı havada moralimi bozup içimi karartmamaya kararlıyım:) Sabahtan beri olmayan elektrikler canımı ne kadar sıksada En sonunda blog'uma girebildim.:):) Daha önceden yapmış olduğum eklerin tarifini yemek dunyam takipcileriyle buluşturabildim. Buyrun Tarifi..
Malzemeler
1 su bardağı su
100 gr. margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
4 adet yumurta
Krema İçin
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Çikolata

Yapılışı:
Hamurun Yapılışı
Bir tencereye suyu koyarak margarini ve toz şekeri ekleyin. Karışım kaynamaya başladığında unu yavaşça üzerine ilave edin bu aşamada unu eklerken bir yandan da karıştırmayı ihmal etmeyin(unun top top olmasını engellemek için). Bu şekilde 7-8 dk piştikten sonra ateşten alın. Pişirdiğimiz karışımın ılık olmasını bekleyin. Ardında 4 adet yumurtayı hamura teker teker ekleyerek karıştırın. (Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır.) Hamuru düz ve yuvarlak uç takılan krema torbasına koyarak yağlanmış olan tepsiye 4-5 cd uzunluğunda şeritler halinde sıkın. 200 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Kremanın hazırlanışı:
Krema için belirtilen malzemelri bir tencerede birleştirerek ve sürekli karıştırarak krema kıvamı alana kadar pişirin.

Pişirdiğimiz hamurları ikiye bölerek aralarına hazırladığımız kremadan aralarına doldurun. Çikolatayı bir çorba kaşığı margarinle birlikte eritip ekler pastaların zerine sürün. Antep fıstığını döverek isterseniz üzerine süsleyip servis
yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)