7 Ekim 2011 Cuma

Klasik Bir Tat;Ispanak Yemeği

1 kg ıspanak
1 adet orta boy soğan
yarım çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz, karabiber, pul biber

Hazırlanışı:
Ispanakları güzelce ayıklayıp doğrayalım. Bilmeyenler için açıklayayım, ıspanağın kötü yapraklarını ayıklayıp kök kısmını kesin, kalanını iri iri parçalara ayırın. Ardından geniç bir kap içerisinde en an 3-4 defa bol su ile yıkayalım. Böylelikle içerisinde hiç bir şekilde toprak kalmadığına emin olalım. Bu işlem bitince soğanın kabuğunu soyarak ince ince doğrayalım. Genişçe bir tencereye margarini ve soğanları koyalım. Soğanlar biraz pembeleşene kadar kavuralım. Üzerine salçayı da ekleyip karıştıralım. Ardından ıspanakları ekleyelim. Ara sıra karıştırarak ıspanakların kavrulmasını sağlayalım. Kısa süre içerisinde ıspanaklar eriyerek azalacaklardır. Bu aşamadan sonra yıkamış olduğumuz yarım çay bardağı pirinci, tuzu ve baharatları da ekleyelim. 1su bardağı kaynar suyu da ilave edip, tencerenin kapağını kapatalım, orta ateşte pişmeye bırakalım. Pirinç taneleri yumuşadığında yemeğimiz pişmiş demektir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek veya dilerseniz yanında yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)