7 Ekim 2011 Cuma

Patates Çanakları Sarımsaklı Yogurtlu

Bn patateslerimi buzdolabında bekletenlerden değilim.O yüzden bu sıcak yaz aylarında patates çok çabuk bozuluyor.3 kg. patates almıştım 1 kg patatesim bozulmaya yüz tutmuştu.Hemen kolları sıvadım ve ailecek çok sevdiğimiz bu çanakları yaptım:):) Yoğurt ve patates bir arada mükemmel oluyor.İsterseniz soğuk meze istesenizz günlerde isterseniz doğumgunlerinde aklınıza gelecek her şeyde bu mini çanakları yapabilirsiniz.Buyrun tarifi
Malzemeler
6 adet orta boy patates
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 dal taze maydonoz
3 dal taze nane
1 diş sarımsak
k.biber
tuz
tereyağ
1 çay b.süt
Yapımı
Patatesleri haşlayalım.Tereyağ süt ve tuz ilave edip haşanan patatesleri püre haline getirelim.Süzme yoğurdu bir kaba alalım ve çırpalım.maydonoz ve taze naneyi küçük olarak doğrayalım.k.biber tuz sarımsak ilave edip yoğurt sosunu çırpalıM.püre patatese çanak görüntüsü verelim.Kaşık yardımıyla yoğurt sosu ilave edelim.AFiyet olsun.

1 yorum:

  1. hayırlı uğurlu olsunn sayfanızzz:)
    ilk izleyiciniz benim sanırım sizden sonra:)
    patateler de nefis görünüyor...
    ellerinize sağlık..bende sizi beklerim sayfama...
    nice güzel dostluklara:)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)