8 Ekim 2011 Cumartesi

Tavuk Çorbası

Malzemeler
1/2 Tavuk göğüsü
4 Yemek Kaşığı Sıvıyağı
2 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Yemek Kaşığı Un
4 Su Bardağı Kaynar Su
1 Su Bardağı Soğuk Su
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1 Yemek Kaşığı Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Hazırlık:
1/2 Tavuk göğüsü yıkanacak, iri parçalara bölünecek ve ocak üzerindeki tencerenin içine alınacak. Tencere içerisine, 4 Su bardağı soğuk su ve 1 Çay kaşığı tuz atılacak. Yüksek ısıda tencere kaynadıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı düşük konumda, 15 dakika süre ile tavuk göğüsü haşlanacak.
Et soğuduktan sonra, küp küp kuşbaşı doğranacak. Haşlama suyu, 4 Su bardağına tamamlanarak çorba için kullanılacak. 2 Yemek kaşığı pirinç, ılık su içerisinde 5 dakika bekletilecek ve süzülecek. Yeteri kadar maydanoz, ince kıyılacak.

Yapımı
Ocak üzerindeki tencereye, 4 Yemek kaşığı sıvıyağı konulacak, ısıtılacak. Üzerine, 1 Yemek kaşığı tepeleme un konulacak karıştırılacak. Ocak ısısı en düşük konumda olacak. Un kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Üzerine, 1 Su bardağı soğuk su ilave edilecek, karıştırılacak. Ardından 4 Su bardağı kaynar olarak tavuk suyu konulacak.
Ocak ısısı yükseltilecek, tencere kaynamaya başladıktan sonra, 2 yemek kaşığı pirinç, küp doğranmış tavuk göğüsü katılacak, karıştırılacak. Tencere kapağı az aralıklı kapatılacak, ocak ısısı en düşük konuma getirilecek. Saat'a bakılacak bir yere not edilecek.
20 dakika süre sonunda çorbanız hazır. Şimdi, karabiber ve tuzu ilave edebilir üzerine kıyılmış maydonoz serpebilirsiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)