7 Ekim 2011 Cuma

Kasap Köfte

Malzemeler:
750 gr köftelik kıyma
3 adet orta boy kuru soğan
karabiber
kimyon
tuz
İsteğe göre 2 diş sarımsak
(ızgarada değilde tavada yapacaksanız maydanoz ve 3 adet bayat ekmek içi ekleyebilirsiniz)

Yapılışı:
Kıymayı geniş bir yoğurma kabına alın.
2- Soğanları soyup rendeleyin ve suyunu sıkarak çıkartın.
3- Kıymanın üzerine rende soğan, baharatlar ve (tavada yapacaksanız ekmek içi , kıyılmış maydanoz) ekleyerek iyice yoğrun.
4- Cevizden biraz büyük parçalar kopartak elinizde yuvarlatın ve avucunuzda biraz bastırarak şekil verin.
5- Mangalda önlü arkalı pişirerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)