26 Ekim 2011 Çarşamba

Mahlepli Tuzlu Pastane Kurabiyesi

Tatlıları her ne kadar  tuzlulardan çok sevsemde tuzlu bisiler yapmadan yemeden duramıyorum:)bu kadar yemeğe içmeye rağmen hala formumu koruyabilmem büyük bir başarı :) tabiki bunu spora ve az sık yemeye borçluyum.bu kurabiye tarifini bi pastaneden dayanamayıp istedim:) sağolsun benı kırmadı ve tarifi verdi sonuçmu   ??  bir daha emin olun pastaneden kurabiye almıyacağım:):) kendim yapacağım :):):)
Malzemeler
1yumurta
1/2 cay bardağı sivi yag
1 yemek kaşığı yogurt
1/2 paketkabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
1 veya 2 cay kaşığı tuz ( kendi zevkinize kalmis )
1 cay kaşığı seker
1/2 cay kaşığı mahlep tozu
elenmis un
  YAPILISI:
hamuru yoguracagınız kaba once sırkeyı ve kabartma tozunu koyun ve köpürtün
daha sonra tum malzemelrı katın ve  ve kulak memesı yumusaklıgında bır hamur elde edın
bes dakıka dınlendırın
unlanmıs tezgahta cok ınce olmıycak sekılde acın ve elınızde olan kalıplarla keserek sekıl verın
fırın tepsısıne kurabıylerı dızın uzerlerıne yumurta beyazı surup corek otu ve susam serpın ve 180 c fırında uzerlerı kızarana dek pısırın yaklasık 20-23 dakıka...
 ılk olarak yemenızı tavsıye edıyorum.

4 yorum:

  1. pastane tarif mi verdi vay :) genelde pûf noktalarini vermezlerde sanslisin vallah :) Bende çok severim tuzlulari uzun zamandir yapmiyordum iyi aklima düsürdün bak, ellerine saglik

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık kurabiyeler harika görünüyor.Mahlepli tatları hep sevmişimdir sevgiler

    YanıtlaSil
  3. yumurta beyazımı sarısımı acaba

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)