20 Ekim 2011 Perşembe

Güveçte Tavuk

İş telaşları yüzünden elimden geldiğince nete girip tarif yazmaya gayret ediyorum:)blog'umu boş bırakmak istemiyorum.Yemek yapmayı mutfağımı boşladım bu aralar:( ama çalışan hanımlar benı cok iyi anlayacaklardır.Eve yorgun argın dönüp yemek yapmak bi işkence gelebiliyor bazen.ama yinede erken cıktığım zamanlar en büyük tutkum olan yemek yapmayı ertelememeye gayret ediyorum.Tavuğun her halini severim.kızartması haşlaması köftesini fırında olanını herşeyini:)en çokda gövecini hem pratik hem sağlıklı oluyor.buyrun tarife.
Malzemeler
tavuk göğsü
biber
soğan
domates
garnitür
kaşar
Yapımı
Tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.zeytinyağında suyunu çekene kadar kavuralım.soğanları küp doğrayalım.tavklara ilave edelim kavurmaya devam edelim.biberleri aynı şekilde küp doprayalım tavuklara ilave edelim.domatesi'in kabuklarını ayıklayalım.küp doğrayalım.tavuklara ilave edelim 10 dk daha pişirim.altını kapatalım.Garnitürü yıkayıp tavuklara ilave edelim karıştıralım.Tavuğu göveçlere alalım.fırında 15 dk pişirelim.üzerlerine kaşar rendeleyelim.afiyet olsun:)

1 yorum:

  1. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. Ben bu tarifin mantarlı olanını yapıyorum. tavuk ve mantar birbirine çok yakışıyor tavsiye ederim. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)