7 Ekim 2011 Cuma

Bülbül yuvası

Yemek Yapmak Bir aşktır.Ben yemek yaparken büyük bir haz alıyorum.Özelliklede yaptığım yemekleri bayıla bayıla yiyenleri görünce:) Bu KONUDA mütevazi olmayı pek sevmem ama hani büyüklerimiz derler ya eline yemek yapmak yakışıyor diye.Ben eline yemek yapmak yakışanlardanım Her bayan evinin mutfağının bir numralı aşçısıdır. EEEee bizim evinde bir numaralı aşçısı benım tabiki:):)Gelelim tatlıma ben şerbetli tatlılara pek düşkün değilimdir.Ama arada değişiklik yapıp değişik tatlar yapmak denemektede fayda var:) Buyrun tarifim
MALZEMELER
Yarım kilo un
3 Adet yumurta
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Tutm tuz
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Kase nişasta
İçine :
Yarım kilo ceviz
Üzerine :
1 Paket margarin
Şerbeti için :
7 Su bardağı tozşeker
8 Su bardağı su
Yarım limon

HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak 8 su bardağı su ile 7 su bardağı tozşekeri kaynatın. Daha sonra içine yarım limon sıkıp, şerbeti soğumaya bırakın.Başka bir kapta yarım kilo un, 3 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 tutam tuz ve 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.Daha sonra hamurdan 30 parça koparın.Her parçanın üzerine nişasta serpip, yufka açın.Açılan yufkaların içine dövülmüş ceviz serpin.Yufkayı oklavaya sarın.Daha sonra oklavanın üzerinde yufkayı ikiye kesin.
Kesilen yufkaları oklavada büzerek sıyırın ve uçlarını birleştirin.Hamurlar bitene kadar bu işlenleri uygulayın.Hazırladığınız bülbül yuvalarını tepsiye dizin.1 Paket margarini eritip, bülbül yuvalarının üzerlerine gezdirin.Önceden ısıtılmış
fırında 30 dakika pişirin.
Tatlıları fırından aldıktan sonra önceden hazırladığınız şerbeti, bülbül yuvalarının üzerine gezdirerek dökün.üzerine toz antep fıstığı serpin.

4 yorum:

  1. Bravo....Ellerine sağlık çok güzel görünüyor....:)

    YanıtlaSil
  2. Hazırlar gibi olmuş,tadı da nefistir.Ellerinize sağlık.Sizi izlemeye aldım.Bir de resimleri hangi programla düzenleyip üzerini yazıyorsunuz,bu konuda biraz üşengeçim de.Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Su an agzimin suyu akti desem yeridir. Az once fistikli sarmayi gordum o da harikaydi. Ben sunu sormak istiyorum. Burma baklavalar genelde sert oluyor. Bu serbeti dokuldukten sonra nasil oluyor? Bir de fistikli sarmayi nasil bir tepsiye ne kadar incelikte dokuyorsunuz? Son sorum:) tadi nasil oluyor? Su an acayip tatli krizim tuttu.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. yerim ben bu tatlıları ellerine sağlık nefissss

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)