10 Ekim 2011 Pazartesi

Nar Ekşili Kısır

Kısır yapmak ne kadar kolay gözüksede o kıvamı tutdurmak öyle her yiğidin harcı değildir:):): Kimisi kup kuru yapar kimisi bulamaç gibi yapar:):)siz tam kısır yapmak istiyorsanız Bol ekşili kısır tarifime buyrun o zaman :):)
Malzemeler
15 adet kornişon turşu
2 adet salatalık
4 sap taze soğan
1 demet maydonoz
1 demet dereotu
tuz
nane
karabiber
zeytinyağ
2 adet limon
1.bucuk yemek kaşığı salça
yarım paket ince bulgur
2 yemek kaşığı Nar ekşisi
Yapılışı
Bulguru bir kaba alalım.Üzeri geçene kadar sıcak su ilave edelim ağzına kapak örtelim ve bulgurun şişmesini bekleyelim.kornişon turşuları 2salatalıkları taze soğanı maydonozu dereotunu ayıklayıp güzelde minik minik doğruralım.tuz nane karabiber'i ilave edelim. Limonları sıkalım. Salçayı ekleyelim. Bulgurumuza bu işlemler bittikten sonra ahminen şişmiş olacaktır.Bulgurumuza bu malzemeleri ilave edip karıştıralım.En son Üzerine nar ekşisi gezdirelim.:) Marul ile süsleyelim afiyet olsun:)
 

4 yorum:

  1. Nar ekşili hemde :)
    Nefis olmuş canım,ellerine sağlık..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. günaydın canım.sen yeni sin galiba blog dünyasında.aramıza hoşgeldin.bu arada kısırı çok severim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. canim cok güzel görünüyor ellerine saglik bende cok severim kisiri :)

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim hanımlar evet yeniyim:) aslında eskiyimde yeniyim daha önceden blog'um vardı tabi bi takım sorunlar oldu ve bu blog'umu acdım :) teşekkürler yorumlarınız için

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)