11 Ekim 2011 Salı

Kabak Graten

Kabağı oldum olası çok severim haşlamasını yemeğini dolmasını her çeşidini severek yerim.Hem sindirimi kolaylaştırı hemde doğru kullanılırsa eşsiz lezzetler ortaya çıkar.Geçen gün aldığım kabakları ne yapsam diye internette dolaşırken bu tarif dikkatimi çekti ve hemen kolları sıvadım Oldukcada lezzetli oldu hanımlar Hemde fazla zaman almıyor.Sizlerde Kollarınızı sıvayıp hemen mutfağa gidebilirsiniz:) Afiyet bal şeker olsun efendim:):)
Malzemeler
3 orta boy kabak
2 domates
3 yemek kaşığı margarin
2 tutam beyaz peynir
tuz
Beşamel sos için
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı süt
tuz
Üzeri için kaşar peyniri
Yapılışı
Kabakları 2 ye bölüp kazıyıp 15 dakika haşlayalım.Haşlanan kabakları sudan alıp orta kısımlarını kaşık yardımıyla sıyıralım.içlerini atmayalım.Bir yanda Domatesleri rendeleyelim.Kabağın içlerini tuzu ve margarini rendelenmiş domateslere ilave edelim tavada hepsini 5 dk pişirelim.İçi oyulmuş kabağa domatesli harcı pay edelim.Bir tencereye unu alalım ve kavuralım.Kavrulan una margarini ve sütü ilave edelim ve hiç durmadan çırpalım.tuzu ve 2 tutam beyaz peyniri ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edelim.Hazırladığımız beşamel sosu da kabakalra pay edelim.Kabakları fırın'a dayalıklı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alıp üzerine kaşar ile örtelim. Fırının üst bölgesini çalıştırıp 10 dk 180 fırında pişirelim.
 

1 yorum:

  1. Bende kabağın her halini çoks everim çok..
    Mevsimi hiç geçmese keşke hep olsa ne iyi olurdu..:))
    Nefiss görünüyor .
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)