29 Ekim 2011 Cumartesi

Elmalı Rulo Kurabiye

Pazarda gördüğüm elmalara dayanamayıp 2 bucuk kilo aldım:) eve gelince bu kadar elmayı neden aldım diye kendi kendime sordum.Cunku bizim evde elma fazla tüketilmez.yaklaşık 5 gün  geçmesine rağmen 1 tane bile yenilmemiş elmaları görünce yarısını elma suyu yarısınıda elmalı kurabiye yapmaya karar verdim:)bu tarif gerçekten harika cunku bu kurabiyeler 1 hafta beklese bile bayatlamıyor.buyrun tarifi
Malzemeler:
1 paket margarin (oda sıcalığında)
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı )
İç malzemeleri:
3 adet orta boy elma
1 çay bardağı cevız içi
1 çay kaşığı tarçın (silme)
3 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:
Öncelikle elmaları rendeleyin. Bir tencerede elma rendesi, seker ve ceviz içini karıştırın, elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişen elmalı harcı ocaktan aldıktan sonra tarçını ilave edin.
Hamuru hazırlamak için genişce bir kabın içerisine margarin, yumurta, süt, şekeri ilave edip boza kıvamında bir harç olana kadar parmaklarınınızla harmanlayın.
Daha sonra un, kabartmatozu ve vanilyayı ilave edin. Kulakmemesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamuru 5 parçaya bölün. Parçalardan birini 30cm civarında açın, 8’e bölün. Kenarlara 1 tatlı kaşığı haçtan koyun ve kıyıdan başlayarak rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizin. Diğer parçalarada aynı işlemi uygalayın.
Önce 150 derece fırında 20-25 dk. Sonra 175 derecede çok az pembeleşene kadar fırınlayın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

1 yorum:

  1. elmalı olan herşeye AŞIĞIM...harika görünüyor. ellerine sağlık.


    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)