Bizim oraların meşhur mantısı yaz aylarında yapılan ve kış aylarında afiyet ile yenilen mantı yapımı bir okadar pratik ve leziz.Yanlız kül suyunu bulabilmeniz için bu mantıyı büyük kazanlarda odun ateşinde yapmanız gerekmektedir.
Malzemeler
Soğan(Rendelenmiş)
Tuz
Karabiber
Aldığı kadar un
Küllü su(Odun ateşinde pişireceğimiz için odunun küllerini alıp su ile kaynatın ve sadece suyunu koyun. Küllü su mantının olmazsa olmazı.)
Yapılışı
Tüm malzemeleri sırasıyla karıştırıyoruz.En son unu eleyip ekliyoruzYoğurup fındık büyüklüğünde toplar yapıyoruz.Odun ateşinde kaynamış yağa atıp kızarana kadar pişiriyoruz.Kevgir ile alıp yağını süzdürüyoruz.Kışa dayanacak şekilde muhafaza ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)