Genellikle günlerde arkadaş toplantılarında yada kabul
günlerinin vazgeçilmezi haline gelmiş lezzetli bol yeşillikli kış aylarının
vazgeçilmezi baş tacımız bir lezzet:) evet evet Çok severek yaptığım bol
acıylada ağzım yanmasına rağmen yemekten vazgeçmediğim sarma içinden bahsedeyim
sizlere:)Bol yeşillik ve bol acı olmazsa olmazıdır sarma içinin.Bazı yörelere
göre adı değişebiliyor.Ama bizim buralarda (balıkesir/ edremit bölgesinden
bahsediyorum egenin tam bağrından yani..:)) İsmi sarma içi olarak
geçiyor.Buyrun bu lezzetli yemeğin tarifi
Malzemeler
Kişi sayısın göre 1 çay bardağı kalın bulgur
1 demet maydonoz
1 demet dereotu
1 demet taze soğan
1 havuç
yarım limon(kabuklarıyla beraber)
2 domates
karabiber
tuz
zeytinyağı
(arzuya göre nar ekşisi)
1 kaşık salça(renk vermesi için)
Yapımı
Bulguru yıkayıp sıcak su ile haşlayalım.kabaran bulgura
sıcak su ilave ederek güzelce pişmesini sağlayalım ve sulandıralım.Salcayı
ilave edelim.dere otu maydonoz ve taze soğanı incecik doğrayalım havucu
rendeleyelim.domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.limonu yıkayıp küp
küp doğrayalım.karabiber tuz zeytinyağı ve nar ekşiisini ilave edelim.güzelce
harmanlayalım.Afiyet olsun
benim için değişik bir tarif olmuş ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilİlk kez duyuyorum çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilMerhabalar :) Nefis bir şeye benziyor bu. Ellerinize sağlık. Selamlar.,
YanıtlaSilteşekkür ediyorum hanımlar denemenizi tavsiye ediyorum:)
YanıtlaSildaha önce hiç bu şekilde yendiğini duymamıştım. Ama bayıldım. Ellerine sağlık. sevgiler...
YanıtlaSilben bu şekılde hazırlamıyorum farklı bir iç olmus ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilBizim yöredede yapılır buna batır deniliyor haşlanmış üzüm yaprağı veya yufka ekmeğiyle yenilir tadı gerçekten nefis bilirim ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim hanımlar eve gülo anne bazı bölgelere göre değişiyor.bizim bölgede kabul günlerinde günlerde sık sık yapılan bir yemekdir:) oldukcada doyurucudur
YanıtlaSilAcıyı çok severim.Demek ki bunu da çok severim.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilbu yemek bizim buranın yaprakiçine benziyor aynı.bizde içine yeşil mercimekle nohuta ilave ediliyor.çokta lezzetli olur canım.sizin sarmaiçide süper güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil