Vee sonunda cheesecake yapdım:) Her ne kadar pratik yoldan
yapmış olsamda ( Fazla vaktim olmadığı için) Aman ha üşendim sanmayın:):):) Çok
lezzetli oldu yaptıktan 5 saat sonra mideye indirdim bile. O 5 saati ne siz
sorun nede ben söyleyeyim. Nasıl dayandım meraklı yumurcaklar gibi bekledim
Olmasını:) Sonucu gerçekten çok güzel oldu.Bundan sonra sık sık yapmayı
düşünüyorum.Yine her zamanki gibi çikolataya olan düşkünlüğüm yüzünden
cheesecake'i meyveli düşünemedim çikolata soslu yapdım.. Eğer sizinde çok
vaktiniz yok ise aynı gün içerisinde yapıp sunmayı düşünüyorsanız bu tarif Tamm
size göre :) Buyrun..
Not Bu tarifi =Takip ettiğim http://cafeportakal.blogspot.com/'dan
esinlenerek yapdım.:) Bire bir uymasada değiştirdim sayılır.Cafe portakal
arkadaşım 1 gece bekletmiş ben 5 saate yakın beklettim:)
Malzemeler:Tabanı için:
1 pakete yakın Burçak bisküvi
2 yemek kaşığı erimiş tere yağ
Ara kreması için:
1,5 paket toz şanti
1 su bardağı süt
100 gr labne peyniri
1 paket limonlu jöle
1 su bardağı kaynar su
Yarım su bardağı soğuk su
Üst malzemesi:
Hazır çikolata sos + tarife göre süt
Yapımı
Bisküvileri robottan geçirin ve erimiş tere yağ ile yoğurun.En
küçük kelepçeli kalıbın zeminine bastırarak eşit yerleştirin.Diğer bir tarafta
süt ve krem şantiyi karıştırın,labneyi ekleyin.Başka bir tarafta 1 paket jöleyi
1 su bardağı kaynar suda karıştırarak eritin.Üzerine yarım su bardağı soğuk su
ekleyin tekrar karıştırın.Jöleli karışımı labneli karışıma ekleyin karıştırın.Kelepçeli
kalıba boşaltın ve 5 saat sertleşmesi için buzdolabında bekletin.Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğuyan cheesecake'in üzerine sunum yapın
ellerine sağlık ben de senin gibi bir gece bekletemeyenlerdenim. Gerçi ben beklesemde bizim yaramazlar beklemezler. Nefis görünüyor sevgilerimle...
YanıtlaSilEllerine sağlık.Bizde de zor bekler.Sevgiler.
YanıtlaSilşahane görünüyor..sevgiler..ellerine sağlık canımm
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor.Bir fincan sıcak kahve ile ne güzel olurdu şimdi:( Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil