Yapımı oldukça pratik lezzeti ise tartışılmaz. Havuç
taratoru bilmeyenler yada hatırlamak isteyenler için Tarifini yayınlıyorum:)
Afiyet olsun..
Malzemeler:
4 adet orta boy havuç
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
Yapılışı:
Havuçları yıkayın ve kabuklarını soyun. Rendenin iri
tarafıyla rendeleyin.Tavaya zeytinyağını alın, havuçları ekleyerek orta ateşte
havuçlar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5-6 dakika soteleyin)Sarımsağı
rendeleyin, biraz tuz ekleyerek 1 su bardağı yoğurt ile karıştırın.Pişen
havuçları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.Hazırladığınız
sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz havuçlara ekleyerek karıştırın. Buzdolabında
dinlendirdikten sonra servis yapın.
ohh mis, çok severim, ellerine sağlık.
YanıtlaSilLeyla'nın Kahve Dükkanı
bende çok severim ellerine sağlık:)
YanıtlaSil:) teşekkürler
YanıtlaSilEllerine saglik. Hem de saglikli ayni zamanda. Sevgiler...
YanıtlaSilben taratorun anlamını bilmezdim bloglar alemiyle tanışmadan önce. aslında yaptığım bir lezzetti. Ben havuçlusunu hiç denemedim. Hep kabakla birlikte karıştırırım. Bir de böyle sadesini deneyeceğim sevgiler...
YanıtlaSilTuruncu ve beyaz harika..
YanıtlaSil