Hamur işlerini sevmeyen yoktur.Genellikle kilo almakdan
çekinenler kolay kolay hamur işlerine yaklaşmak istemezler.İtiraf etmeliyim ki
bende onlardan bir tanesiyim.Kilo almamak ve formumu korumak için çok az
yaparım hamur işi börek türlerini:) Bu yaptığım börekdende tabiki 2 tanecik
yedim.Gerisini ev halkı bitirdi sağolsun Bol ıspanaklı el açması börek sevenler
için tamm ideal bir tarif :):):):)
Malzemeler
yarım kg un
yarım çay b. sıvı yağ
1 yumurta
ılık su
tuz
İç malzemesi için;
ıspanak yaprakları (yıkanmış temizlenmiş),
beyaz peynir,
soğan,
karabiber,
tuz
yumurta sarısı(üzeri
için)
Yapımı
Unu bir kaba alalım.ortasını havuz gibi açalım.içine yumurta
tuz ve sıvı yağı ilave edelim.yoğurmaya
başlıyalım.ılık suyu ilave edip yumuşak özlü bir hamur elde edelim.hamuru yarım
saat dinlendirelim.Bu sırada iç harcımızı hazırlayalım.Ispanakları yıkıyalım ve
doğrayalım.soğanı yemeklik doğrayalım ıspanağa ilave edelim.beyaz peynir tuz ve
karabiber ilave ettikten sonra biraz zeytinyağı gezdirip çiğ olarak
karıştıralım.Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım un ile
açalım.(HAmurun çok kalın olmaması lazım).Ispanaklı harçtan ilave edip sigara
böreği gibi saralım.üzerine yağ ve yumurta sarısı karışımından sürelim.180 C
fırında pişirelim.
el açması gibisi varmı canım.nefis olmuş.ıspanağı bende çiğden kullanıyorum.bence daha güzel.ellerine sağlık cnaım.öpüyorum.
YanıtlaSilel açması bir başka oluyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSilçok güzel olmuş
teşekkür ediyorum hanımlar:):) elacması börek gibi gerçekten yok ama ah bide şu kilolar:)
YanıtlaSilOf of harika. ben hem yapıp hem yiyenlerdenim valla. Pek kiloyla miloyla alakam olmaz. Bazen pantalonlar dar gelince sıkıntım olur fakat onu da fazla kafaya takmam. Çook güzel olmuş ellerin dert görmesin. sevgiler...
YanıtlaSil