Malzemeler
Yarım kg un
Tuz
Su
Yaş maya ( yarım paket)
İç malzemesi için
3 adet patlıcan
1 adet orta boy soğan
Kara biber
Tuz
Pul biber
1 adet domates
Üzeri için tereyağ
Yapımı
Hamurun malzemelerini sırasıyla yoğuralım yoğurduğumuz hamuru güzelce dinlendirelim.Dinlenmiş hamuru bezelere bölüp açalım. Yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde.İç harcımızı hazırlayalım.Soğanları küp küp doğrayalım ve az yağda kavuralım.Patlıcanlarıda alacalı soyup küçük küçük doğrayalım.Kavrulan soğanlara patlıcanları tuzu karabiberi pul biberi ilave edelim.1 küçük domatesinde kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.İlave edelim.Açtığımız hamurun içine harcı ilave edelim ve gözleme gibi kapatalım.Yağsız tavada güzelce pişirelim.Üzerlerine tereyağ sürelim.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)