7 Ekim 2011 Cuma

Ev Mantısı

Mantı yapmak her ne kadar zor gözüksede günümüzde artık herşeyin kolayı var:)Biraz sabır ve marifet isteyen bu iş elinizdeki pratik araçlar ve gereçler ile çok kolay ve zevkli bir hale gelebiliyor.:) İzmirden annemle almış olduğumuz bu mantı kalıpları gerçekten çok hoş:) uzun zamandır mantı yapmayan ben kolları sıvadım ve annemle beraber mantı yaptık Sonuçmu? Ha ri ka  bir tat ve bir tabak daha bekleyen suratlar :):):)

Malzemeler

Yarım kg'dan bir bardak fazla un

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

yeteri kadar su

İç harcı için

1 büyük soğan

250 g kıyma

tuz

karabiber

Üzeri için

Yoğurt

nane

Yapımı

İlk olarak unu kaba alalım ve ortasını havuz gibi açalım.una bir yumurtayı kıralım tuz ilave edip yoğuralım.yeteri kadar su ilave edip özlü bir hamur elde edelim.Hamurun üzerini kapatıp 1 saat dinlendirelim.bu arada soğanları yemeklik doğrayalım kıymayı karabiber ve tuzu ilave edip karıştıralım.Hazırladığımız  hamuru oklava ve un yardımı ile açalım(benım kendi mantı kalıbım olduğu için elim ile kapatmadım.siz eliniz ile 4 köşesini kapatabilirsiniz.)Açtığımız mantıların içine harcımızı koyalım ve ağzını kapatalım.kalıptan çıkartalım.mantıların yapışmaması için un serili tepsiye mantıları aktaralım.Kaynayan suya 1 yemek kaşığı sıvı yap ekleyelim.mantılarımızı kaynayan suya atalım 20 dk boyunca pişirelim.yoğurdu bir kapta çırpalım soğuyan ve pişen mantılara yoğurdumuzu ilave edip nane ile süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)