13 Ekim 2011 Perşembe

Bazlama

Bizim Bölgeni Yöresel Lezzeti Hem Çok Lezziz Hem Çok Pratik :) buyrun tarife

Malzemeler:
4 su bardağı su
6 tatlı kaşığı kuru maya
aldığı kadar un
4 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı
Ilık suda şeker ile maya eritilir. Tuz ve elenmiş un ile yumuşak ele yapış­mayan hamur yoğrulur. İki misli kabarana kadar mayalandırılır. Mayalanan hamur tekrar yoğrulur. Büyük bezelere ayrılır. Hamurların her biri 1 cm kalınlığında açılır. Üzeri örtülerek tekrar mayalandırılır. Yağlanan ve ısıtılan teflon tavaya birer birer konur. Ağzı kapatılır, kabarın­ca ters çevrilir. İki tarafta pişince tavadan alınır. Hemen yenecekse arzuya göre tereyağ sürülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)