Bu benim yaptığım tek kişilik pasta tarifi yalnız benim kalıplarım yuvarlak şekilde değil hanımlar
Pandispanya için Malzemeler: (4 adet pasta için)
2 adet iri yumurta (sarısı beyazı ayrılacak)
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket premium vanilya
4 hafif tepeleme yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
Bir kapta yumurta sarıları, toz şekeri ve vanilyayı şeker eriyene kadar çırpın. Daha sonra üzerine unu ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Oldukça koyu bir hamur olacak. En son ayrı bir kapta katılaşana kadar çırptığınız yumurta beyazlarını da ekleyin. Bir spatula yardımı ile karışıma iyice yedirin. İyice karıştıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz 22×32 cm ölçülerinde ya da buna yakın ölçülerde bir tepsiye yayın. Karışımı çok ince yaymaya çalışın, yeterince kabarıyor merak etmeyin. Önceden ısıtılmış fırında 180 Cde 12-15 dk kadar ya da üzeri çok hafif kızarıncaya kadar pişirin. Pandispanya soğuduktan sonra bir bardağı ters çevirip bıçak yardımıyla pandispanyadan 8 adet yuvarlak kesin. Bir adet pasta için ilk yuvarlağı koyun üzerine istediğiniz krema ve meyve ile süsleyin diğer yuvarlağı kapatın. Pastanın en üzerini çikolatalı ganaj ile kaplayıp Antep fıstığı ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)