Sizin de ağdalı tatlılarla aranız çok sıkı fıkı değilse bu
tatlı tam size göre.baklava türü ağır tatlıları pek sevmiyorum ama bu tatlı
gerçekten çok hafif oluyor heleki yanında kaymak ile beraber sunum yapıldığında
oldukça lezzetli oluyor.
Malzemeler:
2 adet yufka
½ su bardağı su ve sıvıyağ karışımı
250 gram kadayıf
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
100 gram tereyağı
Süslemek için: Toz antepfıstığı
Şerbet için:
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
½ limonun suyu
Yapılışı:
Şerbet için, bir tencerede su ve tozşekeri kaynamaya
bırakın. Kaynadıktan 5 dakika sonra, limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve
soğumaya bırakın. Yufkaları düz bir zemin üzerine serip ortadan ikiye kesin Bir
kaseye su ve sıvıyağ karışımı koyun. Elde ettiğiniz parça yufkanın her birinin
üzerini bu karışımla ıslatın Kadayıfı elinizle didikleyin. Her bir yufkanın
üzerini kaplayacak şekilde kadayıf serpin. Üzerine dövülmüş ceviz serpin.
Kenarları içe doğru hafifçe toplayın. Sonra sıkıca sararak rulo yapın. Ruloları
iki parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dizin Üzerlerine tereyağ
parçaları koyup önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar
pişirin. Tatlılar piştikten sonra sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerini
toz antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
canım oldumu bu şimdi. bak hele de salata malata yeyip dururken :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık.Ben bu tatlıyı hazır baklavalık yufkalara sararak yapıyorum.O da çok güzel oluyor.Sevgiler:)
YanıtlaSilgörüntü süper canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor__
YanıtlaSilNe güzel bir tatlı olmuş, ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSil