Artık yaza hafif hafif kendimizi alıştırmanın tam
zamanı.Malum havalar ısınmaya başladı yaz bahar ve yaz sebzeleri Pazar tezgahlarını dolduruyor=)Şu anda
herşeyin en tazesini en güzelini yeme zamanı.Bakla çok severek yediğim heleki
yanında enginarda varsa olmazsa olmazlarımdan birisidir.Miss gibi süzme
yoğurtta girdimi işin içine tadından yemeğe doyamam.Eğer sizde bakla ile
enginarı aynı tabak içerisinde görmekten memnunsanız bu tarif tam size göre
Buyrun Tarifime göz atın..
Malzemeler
1/2 kg bakla
3 enginar
1/2 çay bardağı zeytinyağı
5 tane taze soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı un
1 demet dereotu
1 küçük boy kuru soğan
1 su bardagi su
salça
SEBZELERİ TEMİZLEDİKTEN SONRA, KARARMAMALARI İÇİN:
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı un ile hazırlanmış suyun icinde, pişireceğiniz
zamana kadar bekletin.
HAZIRLANMASI:Enginarların üst sert kabuklarını atın, sivri
uç kısımlarını kesin, dörde bölün ve bir kaşık yardımı ile içlerindeki tüylü
kısımları temizleyin.Hemen, hazırlamış olduğunuz suya atın.
Baklaları da temizleyip, unlu suya atın.Zeytinyağda, kuru
soğanı biraz öldürün. Baklayı, enginarı, taze soğanı, yarım demet bütün
dereotunu, salçasını tuzunu, ununu,
suyunu ve şekerini de ilave edip düdüklü tencerede 15 dakika pişirin.
Tamamen soğuduktan sonra kapagını açın ve pişerken içine
koyduğumuz dereotunu çıkarın.
Servis tabağına alıp, üzerine bol taze dereotu koyarak
servis yapın.
tam bakla mevsimi gerçekten,bende çok severim ellerine sağlık
YanıtlaSilGerçekten bu sene özellikle enginar çok bol. Çok seviyorum ve değişik yemekler ararken bu tarifinizi gördüm. Bugün bizim burada pazar kuruluyor, hemen çıkıp enginar alacağım. :) Elinize sağlık.
YanıtlaSil