Bu tarifi İnternette gezerken gördüm ve hemen uygulamaya koyulmak için mutfağa koştum=)=)Buyrun tarife
(Bu ölçülerle iki büyük tepsiden fazla poğaça çıkıyor)
3 su bardağı süt ( mutlaka ılık olmalı)
1 su bardağı zeytinyağı veya fındıkyağı
3 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
8 bardak kadar un (cinsine göre miktar azalıp artabilir)
İç harcı için;
Lor peyniri
Maydonoz
karabiber
YAPILIŞI
Un haricindeki
bütün hamur malzemelerini yoğurma kabına alın.Sütünüz mutlaka ılık olmalı.
Elinizle
karıştırıp şekerin ve tuzun erimesini sağlayın.Daha sonra unu bardak bardak
ilave edin.Hala elinize yapışır durumdayken un eklemeyi bırakın ve 10 dakika
kadar yoğurun.
Yoğurdukça
hamurunuzun özleştiğini ve artık elinize yapışmadığını göreceksiniz.
Üzerini kapatıp
ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Eğer işiniz aceleyse fırınınızın yoğurt
kıvamında tutup daha çabuk mayalanmasını sağlayabilirsiniz.
Hamur
mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizde açın.Ve
istediğiniz bir içten içine koyun ve ağız kısmına bastırmadan kapatın.
Yarım saat kadar tepsi mayasının gelmesini
bekleyin.
200 derecelik
fırında üzeri kızarana kadar bekletin..
ooof bu ne böyle.. ellerinize sağlık. bende aranıza yeni katıldım.bloguma bir bak istersen...izlemeye alıyorum
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM
YanıtlaSil:)
HARİKA OLMUŞ PUFFFFF PUFFFFF
ellerine sağlıkkk canım..şahanee görünüyorr
YanıtlaSilay nasıl canım çekti ya:)))
YanıtlaSilellerine sağlık:))