Birisi Patlıcanlı poğaçamı dedi..???
Malzemeler
İçini hazırlamak için:
3adet patlıcan,
biber salçası(ben domates salcası kullandım),
kimyon,
tuz ve karabiber.
Hamuru için:
3 çorba kaşığı yoğurt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 adet yumurtanın akı,
1 paket maya
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı limon suyu ve aldığı kadar un.
Patlıcanlar ufak
küpler şeklinde doğranarak az tuzla sotelenir, patlıcanlar yumuşayınca
salça,kimyon ,karabiber ve tuz eklenerek altı kapatalır.maya ılık sütde bekletilir.Hamur malzemeleri
yumuşacak bir hamur elde edene kadar yoğrulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde
parçalar koparılarak patlıcanlı harçtan konulur ve ağzı kapatılır, ters
çevrilerek tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu serpilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor iyi günler.
YanıtlaSil