Bu tarifim arşivimden Yaklaşık 1 ay kadar öncesinin tarifini
anca yayınlayabiliyorum:) Aslında o kadar çok tarifim varki hangini yayınlasam
karar veremiyorum.Hergün tarif yayınlama imkanım olmadığı için bir iki gün ara
ile yayınlama imkanı buluyorum ve bu lezzetleri sizler ile paylaşıyorum.:)Bu
dağ çileklerini ben kendim topladım. Dallarından tazecik Ormanın kuytu
köşelerinde yetişen dağ çileklerinin bu kadar faydalı bir meyve olduğunu
internette küçük bir araştırma sonucu öğrendim.Bu minik kırmızı meyvelerin yararlarını öğrenmek isterseniz;;
(((yaşlanmaya karşı son derece etkili olduğundan doğal anti
ageng, bir meyvedir. Üstelik bazı hastlaıklara sebep olan virüsler üzerinde
öldürücü etkiye sahip. hem vitamin
deposudur, hem de bazı hastalıklara yol açan virüsler üzerinde (çocuk felci,
ağız ve deri yaralarını oluşturan bazı virüsler için) öldürücü etkisi vardır.
Uzmanlar da, yaban çileğinin bağışıklığı güçlendiren ve besin değeri yüksek bir
meyve olduğunu belirtiyor. Halk arasında dağ çileği olarak da bilinen yaban
çileği, C vitamini açısından oldukça zengindir. Aynı zamanda ishale yol açan
bazı mikroorganizmaları durdurma özelliğine de sahiptir. Vücuttaki serbest
radikallerin, dışarı atılmasına da yardımcı olur. Ciltteki sivilce ve aknelere
iyi gelir. Damar tıkanmalarını önler. Kansere karşı koruyucu ve ilerlemesini
önleyici özellikler içerir. İdrar söktürücü, romatizma ağrılarını azaltıcı
etkisi vardır. Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döker ve ateş
düşürür.)))
Bu kadar çok yararının olduğunu öğrendikten sonra ne yapmalı
diye düşündüm kollarımı sıvadığım gibi mutfakta aldım soluğu:)İlk önce reçel
yapmayı düşündüm ama reçelle pek fazla aram olmadığı için ziyan etmemek
istedim.Kuru üzümlü kekin içinde güzel durabileceği kanaatini getirdikten sonra
başladım çalışmalara:) Vee buyrun tarifim
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1.5 su bardağı toz şeker
1 kabartma tozu
1 çay bardağı dağ çileği
1 vanilya
3 su bardağı un
1 çay bardağı kuru üzüm
Yapımı
Bir kapta yağ, şeker, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Üzerine
un, kabartma tozu, vanilya döküp karıştırın, kek hamurunu hazırlayın.Kuru üzümü
yıkayıp üzerine az miktarda un serpip hazırladığınız kek hamurunun içersine
ilave ederek karıştırın en son olarak dağ çileğini minik minik doğrayın Aman dikkat edin çok
çabuk ezilen bir meyve Kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra hamuru kalıba dökün.150 derecede 45 dakika
pişirin ve servis yapın.
ay o nasıl güzel görüntü çok sevdim o resimleri ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık,çok lezzetli görünüyor.Sevgilerrrr....
YanıtlaSilAfra'cım merhaba hemen iadeyi ziyarete geldim gü
YanıtlaSilzel yorumun için teşekkürler.Denediğin zaman bana geri dönersen sevinirim.Kek harika ellerine
sağlık sevgiler...
Muhteşem tek kelime ile ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilMimin var bende beklerim:)
Merhabalar nefis bir kek olmus ellerinize saglik, etkinlige de beklerim, dag cilekleri cok degisik, hic tadina bakmadigim bir lezzet,
YanıtlaSilsevgiler....
Hi, i think that i sаw you νiѕited my weblοg sο і came to
YanıtlaSil“return the fаvor”.I am trying to find things to enhance my websitе!
I suppose its ok tο use a feω οf your
ideas!!
Here is my sitе SEOPressor
My webpage :: SEOPressor V5 review
Merhaba
YanıtlaSilBlogunuzu çok beğendim. Böyle bir bloga sahip olduğunuz için sizi kutluyorum.
Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum.
Teşekkürler.
Ardanın Mutfağı.