Ege bölgesindekilerin genellikle yabancı olmadıkları bir
tatdır bu.erezene yani kokar ot aynı dereotuna benzer ve bu aylarda çok
bulunur.Eğer siz erezeneden bulamıyorsanız dereotuylada yapabilirsiniz.Malzemer
2 adet ekmek hamuru
1 demet erezene otu (kokar ot)
1 demet dereotu
1 demet taze sarımsak
Lor peyniri
Karabiber
Tuz
Yarım su bardağı Zeytinyağı
Yapımı
Ekmek hamurunu tepsiye döküyoruz.zeytinyağınıda ekmek
hamurunun üzerine döküp hamuru elimiz yardımıyla tepsiye yaydırıyoruz.Daha
sonra otlarımızı ince ince kıyıp tüm iç malzemeyi karıştırıp hamurun üzerine
döküyoruz.hamurumuzun 4 tarafını içe doğru katlayıp harcın gözükmemesini
sağlıyoruz ve tekrardan hamurumuzu elimiz ile tepsiye yaydırıyoruz.üzerine
yumurta sarısı ve susam sürüp pişiriyoruz.
offf canım tamda acıkmışken olsada yesem dedim.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilteşekkür ederim cnm=)
YanıtlaSilellerıne sağlık yaglı pıde nefıs gorunuyor
YanıtlaSilgörüntüsü ye beni ye beni diyor..ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler