Değişik poğaça tarifi denemek istiyenler için;) saçaklı poğaça
MALZEMELER:
Hamuru
için:
1 su bardağı
sıcak süt(kaynar olmayacak)
1 su bardağı
ılık süt(tarifte yarım su bardağı idi ben 1 bardak kullandım)
1 bardak
sıvıyağ
1 tatlı
kaşığı toz maya
Tuz
1 kaşık toz
şeker
Un
İçi
için:
Beyaz peynir
Maydonoz
Üstü için:
Yumurta
sarısı(beyazı ziyan olmasın derseniz hamura ekleyebilirsiniz)
Susam
YAPILIŞI: Tüm hamur malzemeleri
karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Sıcak bir ortamda iki
katına çıkana kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparılıp
yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yuvarlayarak koyun. Üstlerine yumurta sarısı
sürüp susam serpin. Önceden 200 dereceye ısıtılımış fırında kabarıp kızarana kadar
pişirin. Fırından çıkarıp ılımasını bekleyin çünkü kesilmeyecek kadar yumuşak
puf puf bir hamur oluyor. Daha sonra ortadan ikiye doğru ama tam ayırmadan
kesin. İçine beyaz peyniri dışarı taşırarak doldurun. Doğradığınız maydonozlara
yada rendelenmiş kaşar peynirine batırıp servis yapın.
ellerine sağlık,harıka görünüyor :))
YanıtlaSilellerine sağlık canım.değişik bir tarife benziyor...sevgiler...
YanıtlaSilKızımın doğum günü menüsünde yapmıştım Çok beğenilmişti.Seninde ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Bende bir iki kez yapmıştım seninkilerde çok lezzetli görünüyor. ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilellerıne sağlık harıka bır poağaça atıştırmalık
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık. :)
YanıtlaSil