Bu tarifi bir internet sitesinden aldım ve sonuçtançok memnun kaldım..
Malzemeler
1 su bardağı eritilmiş tereyağı/margarin
1,5 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı vanilya
4 yumurta
1 su bardağı un
2/3 su bardağı kakao
yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı dövülmüş ceviz/fındık/antep fıstığı
Hazırlanması:
Fırını 175C'ye getirin. 23-24cmlik kek kalıbına yağlı kağıt kesip kek kalıbına oturtturun.
Yağ, şeker ve vanilyayı çırpın. Yumurtaları teker teker
ekleyip iyice karıştırın. Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir yerde
karıştırın. Yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edip karışımın özleşmesini
sağlayın. Fındıkları ilave edip karışımı kalıba dökün.
Fırında 20-25 dakika pişirin. (ben 25 dakikadan sonra
150C'ye alıp çok az bir süre daha -kürdan temiz çıkana kadar- pişirdim.)
Kalıptan çıkarmadan telin üzerinde tamamen soğutun. Soğuyunca servis tabağına
alın.üzerini hindistan cevizi ile süsleyin.
ellerine sağlık canım mükemmel
YanıtlaSil:)))
Amanın!!! Allah o internet sitesinden razı olsun. Ellerinize saglik süper olmuş valla.
YanıtlaSilbenim de açlık dünyamdan sana selam olsun bu brovniyi görünce.:))acaip iştah kabartıyor ellerine sağlık..
YanıtlaSilofff.sabah sabah canım istedi.ellerine sağlık.harika olmuş canım.sevgiler.
YanıtlaSilbayılırım,bayılırım:)))
YanıtlaSilellerine sağlık